Onko Suomea öljyn jälkeen? ke 17.4. kello 13.15

”Tämä kirja saa lukijan haukkomaan henkeään, väittämään vastaan – ja aloittamaan tulevaisuuden suunnittelemisen alusta.” – Filosofi Maija-Riitta Ollila

Tulevaisuusvaliokunnan varapuheenjohtaja Oras Tynkkynen järjestää ASPO-Finlandin kanssa yleisötilaisuuden eduskuntatalon lisärakennuksen Kansalaisinfossa (Arkadiankatu 3) keskiviikkona 17.4. kello 13.15. Tervetuloa!

Ohjelma: Oras Tynkkynen avaa tilaisuuden ja kertoo öljyn merkityksestä kansallisessa energia- ja ilmastostrategiassa. Kirjasta keskustelemassa ovat mukana ASPO-Finlandia edustavat kirjoittajat Rauli Partanen, Harri Paloheimo ja Heikki Waris. Aihepiiristä käytävän debatin vetää Helsingin Sanomien toimittaja Anssi Miettinen ja siihen osallistuvat kirjoittajien lisäksi:
Pekka Tervo
, Työ- ja elinkeinoministeriö, neuvotteleva virkamies
Mauri Pekkarinen
, kansanedustaja, Talousvaliokunnan puheenjohtaja
Anni Huhtala, VATT, tutkimusjohtaja

Suomi öljyn jälkeen tuli painosta tulikuumaan aikaan: Suomen hallitus hyväksyi ennen pääsiäistä energia- ja ilmastostrategian, joka on kirjoittajien mukaan pulmallinen: ”hallitus on ottamassa suuren ja hallitsemattoman riskin jättäessään öljyn sivurooliin”.

Miksi öljy – ja sen hupeneminen – ovat niin tärkeitä asioita?

Suomi öljyn jälkeen latoo pöytään kovat faktat herkullisessa paketissa: Suomi nielee öljyä 200 000 tynnyriä päivässä, lähes 400 litraa joka ikinen sekunti. Elintasomme on rakennettu suomalaisen sisun lisäksi halvalla öljyllä, ja öljyn mukana elintasomme myös seisoo tai romahtaa. Nyt maailman öljy hupenee: halpa ja helppo öljy on pumpattu lähes viimeiseen pisaraan. Miten käy Suomelle – tuolle pienelle pohjoiselle maalle, jolla ei ole omaa öljyntuotantoa? Onko Suomen valtio varautunut historialliseen haasteeseen?

”Upea tietopaketti.” – Professori Peter Lund

KIRJAN TIEDOT:

Rauli Partanen, Harri Paloheimo & Heikki Waris:
Suomi öljyn jälkeen

ISBN: 978-952-264-196-0
Into Kustannus, nidottu, 344 sivua
Iso kansikuva:
www.intokustannus.fi/images/isotkannet/suomioljynjalkeen.jpg

 LISÄTIEDOT:
Tatu Matilainen, Into Kustannus,
tatu.matilainen@intokustannus.fi
, 040 7462 617

Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

 

Jaa tämä: