Tammikuun uutuuskirjoissa naisräppäreitä, psykiatrian historiaa, sotaromaani, luontoa ihmisen aikakaudella

Into Kustannuksen tammikuun uutuuskirjoissa on ajankohtaisia tietokirjoja historian, luonnon ja musiikin alalta sekä klassikkoromaani: Pentti Haanpään sodanvastainen klassikko Korpisotaa.

Hyvä verse
Monella suomalaisella naisräppärillä on hyvä verse. Heini Strandin kirjoittama kirja on ensimmäinen kirja Suomen räppäävistä naisista. Mukana ovat mm. Mariska, Mercedes Bentso ja Sini Sabotage. Räppärit kertovat kirjassa, kuinka he pukeutuivat löysiin vaatteisiin välttääkseen seksualisoinnin ja toisaalta siitä, kuinka he alkoivat pyytää samaa liksaa kuin muut ja luomaan verkostoja.

Luonto ihmisen aikakaudella
Korkeasaaren entisen johtajan Seppo Turusenesseekokoelma Luonto ihmisen aikakaudella sisältää positiivisen viestin: ilmastonmuutos jyllää mutta toisaalta väestönkasvu hidastuu, metsien pinta-ala kasvaa ja uusiutuva energia muuttaa maailmaa. Luonnon ja ihmisen yhteinen taival ei ehkä olekaan pelkkä tragedia. Esimerkiksi kaupungistuminen on siunaus planeetallemme, koska sen ansiosta luonnolle jää elintilaa. 
Ilmestyy 7.1.

Kuningatar Viktoria
Kuningatar Viktoria on ainoa nainen, jonka mukaan on nimetty kokonainen aikakausi. Viktoria hallitsi Britanniaa ja Irlantia vuosina 1837–1901. Kuka oli suurnainen brittiläisen imperiumin takana? 
Ilmestyy 20.1.
Iso kansikuva

Psykiatrian historia
Edward Shorterin kirjoittama kiehtova kirja on matka mielisairaaloiden synnystä neurotieteeseen ja Freudista Prozaciin. Mukaan mahtuu kuvausta sekä vanhoista hoitomuodoista että tautien luokittelun kehityksestä aina lobotomia- ja sähkösokkihoitoihin asti.

Korpisotaa
Mestarikirjailija Pentti Haanpään omaelämäkerrallinen sotaromaani Korpisotaa ilmestyi välirauhan aikana ja oli ensimmäinen merkittävä suomalaiskirjailijan kuvaus koko kansaa ravisuttaneesta talvisodasta. Sodan julmuus ja  muodostuu kirjan pääteemaksi. Korpisotaa teki Haanpäästä koko kansan kirjailijan.

Lataa koko kevään katalogi täältä

Jaa tämä: