Julkaistu

Into julkistaa tuhdin sarjan ajankohtaista yhteiskunnallista kirjallisuutta

Innon tammikuun uutuuskirjoissa on monia ajankohtaisia tietokirjoja koulutuksen, historian, luonnon ja musiikin alalta. Lataa koko kevään katalogi täältä: issuu.com/intokustannus/docs/into_k19_katalogi

Keskiviikkona 16.1. julkaistaan seksuaalipoliittinen tietokirja Nautinnon aika  – Sexpon seksuaalipoliittinen ohjelma, jossa käsitellään muun muassa seksuaalirikoksia.
Nautinnon aika on kattava, 200-sivuinen kokonaisuus aikamme seksuaalipoliittisia kysymyksiä. Teos tarjoilee vankkoja näkökulmia, punnittuja analyyseja sekä argumentaatiota seksuaalipolitiikasta. Kirjassa käsitellään monia vaikeita aiheita, kuten lasten seksuaalista hyväksikäyttöä.

Timo Jantusen, Susanna Suutarlan & Niina Heinon Leikin taikaa vie lukijan tutkimaan jotain salaperäistä, nimittäin sadun ja leikin maailmaa. Kirjassa pohditaan leikin käytäntöjä, syitä ja tarkoituksia sekä tutustutaan leikin juuriin ja sen merkitykseen henkisen hyvinvoinnin tukijana. Leikin taikaa tarjoaa suuren määrän konkreettisia ja helposti sovellettavia neuvoja leikin kehittämiseen. 
Kasvatusasiantuntija ja tietokirjailija Jarno Paalasmaan uutuuskirja Steinerkoulun ABC kertoo mikä tekee 100-vuotisesta steinerkoulusta ajankohtaisen juuri nyt – ja tulevaisuudessa.  Teos kehittää ajatusta kokonaisvaltaisesta kasvatuksesta, joka huomioi tietojen ja taitojen oppimisen ohella myös luovuuden, tunne-elämän ja vuorovaikutustaitojen kehityksen. 
Sekä Steinerkoulun ABC että Leikin taikaa julkistetaan Educa-messuilla Helsingin messukeskuksessa perjantaina 25.1.2019: intokustannus.fi/steinerkoulu-on-100-vuotias-radikaali

Kirjassaan Toivon politiikka Veronica Honkasalo haluaa tuoda politiikan takaisin politiikkaan ja kertoo, miltä politiikan tekeminen tuntuu ja mihin hänen oma politiikkansa perustuu. Sen tähtäimessä on toiveikas tulevaisuus, jossa hyvinvointivaltio on päivitetty, jossa tasa-arvo kasvaa ja jossa luottamus politiikkaan ei ole turhaa. Kirja on rohkaiseva ja omakohtainen puheenvuoro paremman maailman puolesta.
Toivon politiikka julkaistaan tiistaina 29.1. klo 17 Café Artistissa Svenska Teaternin katutasolla (Pohjoisesplanadi 2, Helsinki).

1940–70-lukujen Kallio oli erityislaatuinen mesta. Se piti sisällään kaiken, mitä sen ajan lapset kaipasivat ja osasivat vaatia. Meidän Kallio -kirjaan on kerätty tarinoita ja valokuvia noin sadalta kalliolaiselta. Tarinat keskittyvät Elannon henkilökunnan suurimpiin asuintaloihin osoitteissa Viides linja 4 ja Neljäs linja 3–5, joissa oli yhteensä 285 asuntoa. Isoilla piha-alueilla oli loistavat leikkimahdollisuudet. Mestoilla sijaitsivat myös Elannon autohallit ja korjaamot, vulkaamo ja sepän paja, Apinatalo ja Vihris sekä elokuvateatteri Arina.
Meidän Kallio julkistetaan 31.1. kello 16:30 Suomalaisen kirjakaupan lippulaivamyymälässä Aleksi 15:ssä (Aleksanterinkatu 15, Helsinki).

Kyöstin Suonojan Yrjö Kallinen – Pasifisti puolustusministerin tarkastelee Kallisen paradoksaalista elämää, ajattelua ja politiikkaa, ristiriitoja ja perintöä. Pitkän elämänsä aikana Yrjö Kallinen  nousi Suomen politiikan ikimuistoisimpien hahmojen joukkoon. Hänet tunnettiin kansanvalistajana, osuustoimintamiehenä, sosiaalidemokraattina, puhujana, mystikkona, pasifistina ja puolustusministerinä. Runsain lainauksin ja muisteloin varustettu teos päästää ääneen henkilöitä Kallisen elämän eri vaiheilta.
Yrjö Kallinen – Pasifisti puolustusministerinä julkistetaan 7.2. klo 17.00 Työväenliikkeen kirjastossa (Sörnäisten rantatie 25, 00500 Helsinki). Samalla työväen Arkisto julkaisee teoksen Aseettomat kädet — Muistoja aseistakieltäytymisestä.