Julkaistu

Syksyn kirjat vievät lukijan varjoyhteiskuntaan ja antavat äänen niille, jotka harvoin saavat äänensä kuuluviin

Millaista on deittailla transihmisenä ja miksi juhliminen selvin päin on hauskempaa? Mikä ajaa rikosten ja huumeiden tielle ja voiko rikoksen tekijälle ikinä antaa anteeksi? Entä mistä seksityöntekijät juttelevat kahvipöydässä?

Syksyn 2022 katalogi on täynnä kukoistavia kaunokirjoja, tärkeitä puheenvuoroja ja ajankohtaisia aiheita. Parrasvaloihin pääsevät niin odotetut esikoiskirjat kuin pidempien sarjojen koukuttavat jatko-osat.

Syksyn tietokirjallisuus avartaa, puhuttelee ja luo valokeilan myös yhteiskunnan varjoisammille puolille

Kirjoissa tehdään kiinnostavia aikamatkoja historiaan, ollaan koskettavien tarinoiden äärellä ja nostetaan keskusteluun päivän polttavimpia kysymyksiä. Esikoiskirjassaan 23 transmyyttiä – Totta ja tarua transihmisistä Mona Bling purkaa transmyyttejä kertomalla millaisia elämänkokemuksia uskomusten ja tabujen taakse kätkeytyy. Katri Ylisen Aamu ilman darraa on selviämisopas, joka sisältää kaiken sen, minkä kirjoittaja olisi itse halunnut tietää lopettaessaan alkoholinkäytön. Yhdysvaltalainen Edith Eger kertoo voimaannuttavan tarinansa kansainvälisessä bestsellerissään Auschwitzin tanssija.

Aamu ilman darraa kansi
Katri Ylinen on yksi Darravapaa-yhteisön perustajista.

Pidämme tärkeänä avata lukijoille ja kuuntelijoille ovia sellaisiinkin maailmoihin, jotka pysyvät suurelta yleisöltä piilossa. Kasvokkain rikoksen jälkeen kertoo vakavien rikosten sovittelusta, Häiriintynyt murhan tehneen miehen taustoista ja veritekoon johtaneesta kehityksestä ja Kuoleman monet kasvot valottaa, mikä on lääkärin rooli vakavien rikosten selvittämisessä. Subutex-kaupungin kasvatit -kirja puolestaan avaa Suomessakin kovasti lisääntynyttä opioidiriippuvuutta ruohonjuuritasolla.

Kuoleman monet kasvot kansi
Ursula Vala on kokenut oikeuslääkäri.

Pohjoismaisia laatujännäreitä ja kotimaista draamaa

Aino Kiven Joutonainen on hersyvä romaani pakkomielteistä ja rakkaudesta. Pian saamme käsiimme myös pohjoismaisen jännityksen mestareiden, Denise Rudbergin ja Heine Bakkeidein, uutuudet. Lisäksi Into laajentaa ulkomaista käännöskirjallisuuden katalogiaan japanilaiseen kirjallisuuteen Kikuko Tsumuran Unelma helposta työstä -läpimurtoromaanin kautta.

Unelma helposta työstä kansi
Nainen etsi työpaikkaa mahdollisimman lähellä kotia ja työtä, jossa ei tarvitsisi ajatella.

Lastenkirjallisuudesta löytyy ihastuttavia kirjakarkkeja niin isommille kuin pienemmille lukijoille. Tarujen valtakunnat vie kadonneisiin kaupunkeihin. Mira Malliuksen upeasti kuvittama Meri-karhu ja hulvattomat Koirakamut tempaisevat mukaan joulunviettoon. Hurja jengi puolestaan seikkailee avaruusörkin hampaissa.

Äänikirjojen suosion kasvu kiihtyy

Sähköisten kirjojen suosio jatkaa kasvuaan. Vuosina 2020 ja 2021 Innon äänikirjojen ja sähköisten kirjojen myynti nousi peräti 78 %. Kokonaismyynnin kannalta tämä on ilahduttavaa, sillä äänikirjojen kulutus lisää selkeästi kovakantisten menekkiä.

Syksyn äänikirjoissamme korostuvat loppuun asti hiottu kuuntelijaystävällisyys, jonka takeena ovat Suomen suosituimmat ja rakastetuimmat ääninäyttelijät Jukka Pitkäsestä Krista Putkonen-Örniin.

Selaa syksyn katalogia:

Into syksy 2022
Syksyn kirjat vievät varjoyhteiskuntaan.

Tilaa syksyn katalogi:

arvostelukappaleet@intokustannus.fi