Gaddafin kunnailla julkistetaan 16.5.

Harri Leppäsen teos GADDAFIN KUNNAILLA julkistetaan maanantaina 16.5. kello 12.30-13.30 Pressiklubilla (Pullman-ravintolan yläkerrassa Helsingin rautatieasemalla). Tervetuloa! Tilaisuudessa kirjailija Harri Leppästä ja libyalaista arkkitehtia Muhammed Saidia haastattelee toimittaja Timo K. Forss. Tarjolla on pientä purtavaa.

Tapahtuu Libyassa vuonna 1977: Eversti Muammar Gaddafi on juuri teloittanut vastavallankumouksesta tuomitut vastustajansa ja vakiinnuttanut asemansa. Öljykriisin jälkeinen taantuma ajaa suomalaiset suunnittelutoimistot kansainvälistymään. Uusia markkinoita löytyy arabimaista, joille virtaa vuolaasti öljydollareita. Pieni suomalainen insinööritoimisto saa tehtäväkseen laatia Tripolin liikennesuunnitelman, ja Harri Leppänen pääsee aitiopaikalle seuraamaan, kuinka Muammar Gaddafi toteuttaa Vihreän kirjansa ajatuksia uudesta yhteiskuntajärjestelmästä ja sosialistisesta taloudesta.

GADDAFIN KUNNAILLA kertoo lempeän ironisesti Libyasta, vallankumouksen johtajasta ja sopeutumisesta vieraaseen kulttuuriin. Teos on ajankohtainen käsikirja Libyan loisteliaaseen historiaan ja ristiriitaiseen nykypäivään.

Harri Leppänen (dipl. ins.) on syntyperältään pohjoiskarjalainen. Hänestä sukeutui pioneeri yhdyskuntien rakentamisen ja suunnittelun viennissä. Kansainvälistymisen korkeakoulun hän suoritti Libyassa käytännön työssä.

Harri Leppänen:
GADDAFIN KUNNAILLA
Into, nidottu, ISBN 978-952-264-057-4

Lataa iso kansikuva täältä.

Jaana Airaksinen
jaana.airaksinen@mondediplo.fi
045 6334495

Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Jaa tämä: