Hilkka Pietilän viisas omaelämäkerta on julkistettu

“Ihmettelen, milloin ihmiset ymmärtävät sen, että me kaikki elämme tällä samalla maapallolla ja että käytettävissä olevat resurssit tulisi jakaa tasapuolisesti kaikkien kanssa.”

Yli rajojen

Hilkka Pietilän omaelämäkerta Yli rajojen on julkistettu. Kirjan ovat toimittaneet Hilkka Jokinen ja Outi Hakkarainen, joista ensiksi mainitun äiti arvosti Pietilän työtä niin paljon, että nimesi tyttärensä Hilkaksi.

Hilkka Pietilä oli vuosikymmenien ajan Suomen kansainvälisimpiä vaikuttajia ja kolmekymmentä vuotta YK-liiton pääsihteeri. Hän on ollut aikaansa edellä oleva ajattelija, joka on kirjoittanut laajasti kehityksestä, ihmisoikeuksista, rauhasta, naisten oikeuksista ja taloudesta.

Niin yhteiskuntakriitikot kuin downshiftaajat saavat Hilkka Pietilältä aineksia pohdinnoilleen. Pietilä uskoo arkiseen muutosvoimaan, isoja kuvioita unohtamatta. Oikeaan aikaan ajoittunut oivallus voi muuttaa kansainvälisten prosessien suuntaa.

Vuonna 2002 Oulun yliopisto myönsi Hilkka Pietilälle kasvatustieteiden kunniatohtorin arvonimen, koska hän edisti voimallisesti kansainvälisyys- ja rauhankasvatusta kouluissa ja yliopistoissa. Suomen tietokirjailijat ry antoi Pietilälle Tietokirjapalkinnon vuonna 2003. Helsingin yliopisto nimitti hänet valtiotieteellisen tiedekunnan kunniatohtoriksi vuonna 2011.

“Mitä tahansa teenkin, sillä on poliittinen tarkoitus ja tavoite.”

 

Jaana Airaksinen, Into Kustannus, jaana.airaksinen@intokustannus.fi, 045 633 4495

Tatu Matilainen, Into Kustannus, tatu.matilainen@intokustannus.fi, 040 7462 617

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

 

Jaa tämä: