-50%

Päivi Ahtiala (toim.)

Oma valinta

Minä myyn seksiä

(1 tuotearvio)

Mistä seksityöntekijät haaveilevat ja mitä he puhuvat keskenään kahvipöydässä? Kuka seksityössä alistaa ja ketä? Ovatko kaikki seksipalvelujen myyjät päihdeongelmaisia ihmiskaupan uhreja ja ostajat onnettomia peräkammarin poikia ja reppanoita, jotka saavat vain rahalla? Milloin seksityö voimauttaa?

Kirjassa viisi suomalaista harkiten, vapaaehtoisesti ja eettisesti seksipalveluja myyvää naista kertoo ammatistaan, elämästään, toiveistaan, peloistaan ja iloistaan. Heillä on kokemusta seksialan eri töistä yhteensä kymmeniä vuosia. Nyt he kertovat suoraan, mikä seksityössä on hauskaa ja mikä vähemmän hauskaa, mikä suomalaisessa parituslainsäädännössä pännii ja miksi seksipalveluiden myyminen on feministinen teko.

On aika raottaa mystisyyden verhoa ja kertoa, millaista seksityöntekijän arki on verkkosukkahousujen ja vellinkeiton välillä tasapainoillessa. Tervetuloa matkaan!

Oma valinta -kirjan kirjoittajat Miia, Johanna, Sara, Elina ja Susanna ovat suomalaisia seksityöntekijöitä. Kirjan kuvat on piirtänyt Julie Saltbacka. Kirjaryhmää ohjasi YTM Päivi Ahtiala. Kirja sai alkunsa, kun seksityöntekijöiden ammattia pohtiva ryhmä halusi kertoa seksityön sisällöstä ja haasteista suomalaisille.

24,90  12,45 

Kirjan tekijät

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789523519381, E-kirja: 9789523519008

Sivumäärä

250

Julkaisuaika

6 / 2022

Mediassa

Laajenna
"Viisi suomalaista seksipalveluja myyvää naista kertoo työstään, arjestaan ja haaveistaan. Sekin selviää, millaisia asiakkaita heidän pakeillaan käy." Seura 13.3.2023"Osa seksityöntekijöistä tienaa hyvin mutta elää salattua kaksoiselämää, sanoo Päivi Ahtiala – Johanna on myynyt seksiä 29 vuotta, eikä edes hänen kumppaninsa tiedä siitä." Helsingin Sanomat 2.9.2022"Asenteet seksipalvelujen myymistä ja ostamista kohtaan ovat muuttumassa hyväksyvämmiksi, mutta alaan liittyvä stigma pakottaa ihmiset yhä elämään kaksoiselämää." Yle 14.6.2022"Seksityön huonoja puolia ovat jatkuva salailu ja valehtelu. Työasioista ei voi koskaan puhua kepeästi leikkipuistossa, illanistujaisissa tai harrastusporukassa. Pitkääkään seksialan työkokemusta ei voi käyttää meriittinä muihin töihin hakeutuessa." Verkkouutiset 7.8.2022”Sukulaiset, naapurit tai työtoverit eivät yleensä ole tietoisia seksityöstä, sillä työtä tehdään harvoin omassa kodissa.” Kulttuuritoimitus 11.8.2022

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

1 arvio tuotteelle Oma valinta

  1. Merja

    Teos valottaa hyvin asiallisesti sen että seksityö on palveluala ja palveluammatti siinä missä esim hieroja tai fysioterapeutti tai oikeastaan mikä ammattia tahansa missä keskitytään asiakkaan parempaan oloon ja tarpeeseen. Tässä vain se ero että tässä ammatissa hyvin isoksi osaksi valottuu myös henkinen hyvin vointi. Syitä palvelu tarpeelle on moninaisia, pitääkö ylipäätään syitä moralisoida tai kategoroida, mielestäni ei. Lainsäädännöllä yritetään estää rikollinen toiminta mutta sitä lainsäädäntö ei pysty tekemään mutta hankaloittaa ainoastaan palvelutuottajien ammatin harjoittamista. Mielestäni seksipalvelua tuottavan ihmisoikeudet tulee olla samat kuin kaikilla muilla. Oikeus päättää mitä haluaa tehdä. Työ on tärkeää työtä. Kaikilla ei seksi asiat hoidu kotona ja läheisyys on iso osa tätä palvelua. Teos kannattaa lukea!

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *